Krisar

Jag är så galet sugen på gott&blandat. Är det ett tecken på att jag håller på att bli gammal? Skulle skriva upp allas födelsedagar i loggboken. När jag kom fram till min födelsedag, så kunde jag inte skriva det. Känns så surrealistiskt. Kan inte stämma. Konsulterade miniräknaren. Jo, det stämmer. Men jag är inte riktigt redo att skriva upp det än. Blir för verkligt då.

Fysik och stulna tops

Hade dubbelfysik idag, yaaaay! Älskar personen som kom på tanken att ha två fysiklektioner på raken med fem minuters rast mellan. Höll verkligen med Tilda när hon utbrast "tack gode Gud" när läraren sa att sista lektionen var över. Läraren är tyst och seg men lyckas ändå förklara så snabbt att man inte hinner med.

Idag snodde mamma mina tops. Jag hade bara 5-10 kvar, men mamma tog dem för att hon tycker att det är mitt fel att HON inte har köpt nya. Är inte min mamma fantastisk? Hon lyckas vända allt så att det är andras fel.

Matrix

Har filosofi imorgon, vi ska snacka om Matrix. Vi fick en skum fråga och en sida i boken att läsa + nån krönika i nån  tidning. Ehm, jag har aldrig sett Matrix. Har ingen aning om vad den handlar om. Av det jag har läst så har jag förstått att det är nån kille som väljer mellan två piller, men seriöst, man kan ju inte göra tre (?) filmer på det. Så jag ser inte fram emot morgondagens lektion. jag har redan insett att jag inte är en filosofisk person. Jag tycker inte om att flumma om vad verkligheten egentligen är, jag vill bli tillsagd hur saker och ting ligger till. 5+5 blir 10, det kommer aldrig att bli 11. Förhoppningsvis är läraren lite förlåtande imorgon, det är ju trots allt bara andra lektionen.

Fundering

Kan ekorrar vara nötallergiker?

Badankan

Idag var det dags att göra fysikuppgiften om vågor. Jag vet, superspännande. Jag, Tilda och Sandra samlades i ett badrum och kastade badankor i ett vattenfyllt badkar. Det blir ju vad man gör det till. Något som är lite oseriöst är ofta lite bättre (och roligare..) än något som är superseriöst. Enda negativa är att vi ska samlas tidigt imorgon för att skriva lapprapporten. Hemsk av lärare att redan kräva labbisar.

Imorgon ska jag föra över all min musik till den här datorn och ta lite bilder så jag har något att ha som visningsbild på msn.

Första dagen

Första skoldagen idag, och jag har genomlidit en filosofilektion och typ två fysiklektioner. Vi har fått windows 7, som tog typ 3,5h att fixa. Underbart. Så vi hann inte med så mycket fysik. Men vi har ny lärare och hon verkar helt ok. Kanske lite nervös så här första dagen. Jag har hämtat typ alla böcker jag behöver, tänkte känna mig lite som en pluggis och ha med mig boken på första lektionen. Normalt så hämtar man ju dom efter nån vecka. Och det är typ bara jag och Tilda som är riktiga naturare, de andra är svikande matte-datare.

Redo för ny termin

Skola imorgon. Jag har nytt sl-kort (ett blått, tyvärr), jag har hittat mitt passerkort, jag har köpt nya skrivböcker och är allmänt förberedd. Ser faktiskt mest fram emot loggboken. Sjukt nyfiken på hur den ser ut i år. Nördigt, jag vet.

Åh, dialekter

Jag älskar dialekter. Finns det något charmigare än norrländska, något störigare än skånska och mysigare än göteborgska? Problemet är bara att det är så himla jobbigt att faktiskt förstå vad de säger. Som den där gången jag skulle beställa en sallad i göteborg och fattade inte alls vilket språk tjejen i salladsdisken snackade. Att det var svenska kunde jag inte ens tänka mig. Och nu, resereklamen med den där dansken. Vad säger han? Det är svenska, men det förvandlas till en gröt. Jag skulle vilja snacka riktigt bred norrländska.

Malmskillnadsgatan och dumma fyllegrejer

Det här med de sexköpande s-politikerna.. När ska politiker lära sig? De är inte vanliga människor. De kan inte begå misstag och absolut inte begå brott. Och sexköp är minst sagt olagligt och har diskuterats väldigt mycket på senaste tiden. Politiker ska vara gifta, trogna, ha 2,5 barn och dela med sig av falukorvsrecept. De ska vara så där hederliga som vi inte riktigt är. Varför? För att de ska representera oss och fatta beslut åt oss. Vem vill att en omoralisk person ska fatta beslut åt oss?

Seriöst, Malmskillnadsgatan?! Hur billigt får det bli? Sveriges horgata, polisbevakad som sjutton. Det verkar som om de verkligen ville åka fast. Det är lika idiotiskt som att ringa polisen för att någon stal ens knarkplantor. En av politikerna hade i alla fall vett nog att avgå, eller så kanske han tvingades att avgå, men den andre gömmer sig bakom sin anonymitet. Jag undrar hur kaxig han skulle ha varit om bild, namn och hemstad dök upp i tidningarna. Tydligen så var det ”en dum fyllegrej”. Nej, nej, herr politiker. En dum fyllegrej är att hångla med chefen, raka av ögonbrynen eller säga till en kompis att hon är tjock och dum i huvudet. Att plocka upp några horor räknas inte som en dum fyllegrej. Sexköp kan inte skyllas på alkohol.

Det är svårt. Jag har lovat ställa upp och om jag plötsligt slutar nu när det här står i tidningen, är det samma sak som att gå ut och säga att det är jag. Jag fortsätter för att inte bli identifierad.” Nej, för om han blir identifierad så kommer han ju att bli offentligt straffad. Och sådant blir ju alltid obehagligt. Läxa: plocka inte upp horor om du inte vill bli straffad. Media får ju inte avslöja hans namn, men sådant här brukar alltid läcka fram. Det måste också läcka fram. Idioterna som röstar på S måste i alla fall få veta om de röstar just på den där idioten eller inte.


Så tåga vi tillsammans bort..

Berättade jag att jag målade naglarna som Jämtlands flagga..? Det gjorde jag i alla fall och så här blev det. Taget med en kass mobilkamera.
Randigt

Kvitton, kläder och en herrans massa pyjamasar

Har fortsatt städa mitt lilla rum idag. Det är helt sjukt hur mycket man samlar på sig. Här är till exempel kvitton på typ allt jag har köpt sen -08.. Det tog upp nästan en hel låda.

Kvitton

Och garderoben.. Mamma förstår inte varför jag aldrig kastar kläder, men jag har liksom TVÅ garderober och kastade jag kläderna som jag aldrig skulle ta på mig så skulle jag inte ens kunna fylla en halv. Vänstra högen är spara, högra är kasta.

Klädhögar

Sparahögen indelad i tre underkategorier: pyjamas/mjukisbyxor (största högen), typ bärbart (närmaste högen) och högen längst bort är kläder som är bra att ha i fall jag vaknar en morgon och är smal.

Indelat

Klagande

Det här är en sån där jobbig dag. Sån där dag då man börjar på topp och sen går det snabbt nerför och vips så ligger man i soffan och tycker synd om sig själv. Varför fick alla allt och jag fick ingenting? Vad har jag som talar för mig? Ingenting. Jag är inte smart, smal, snygg, social och jag klär mig så otroligt fult. Och sen att gå längs Götgatsbacken är ju rena rama självmordet för självkänslan. Allvarligt talat, den gatbiten.. Usch.Nej, nu ska jag fixa lite te och tycka ännu mer synd om mig själv.

Men seriöst, lilla vännen

"Ditt konto är inte tillgängligt för tillfället på grund av webbplatsunderhåll. Det bör vara tillgängligt igen inom några timmar. Vi beklagar eventuella problem som detta orsakar."

Jag dör, jag dör, jag dör. Ge mig fb!! nuuu!

Hahahahaha

Jag har ett väldigt irriterande skratt... Det är lite som Janices i Vänner... Ha-ha-ha-ha. Jag blir riktigt irriterad på det..

Mysterium

Tappade bort min kamera för evigheter sen. Tänkte att den låg ju nånstans i mitt stökiga rum, men nejdå. Nu har jag städat HELA mitt rum, dammsugit, skurat, torkat, allt, men den finns ingenstans! Jag behöver en kamera.. Jag måste bara hitta ett par föräldrar som känner för att köpa en åt mig..

Usch

Ser på världens mest deprimerande program. Det handlar om flodvågor och stigande havsnivåer. Människor älskar verkligen att bo vid vatten, trots att massor av städer redan har försvunnit under ytan. Tänkte ett tag att folk är ju idioter som bor kvar vid vatten, varför flyttar de inte? Sen kom jag på att jag själv typ bor vid vattnet. Jag bor ju på Södermalm, som ju är en ö...  Ååh, jag borde inte kolla på såna där program. Jag blir bara så rädd för livet.

Förresten så hatar jag sossarnas reklam.

Hehe

Hahaha, jag älskar Ikeas nya reklamer. När det är 70- eller 80-tal och de dansar så himla fult. Så sjukt underhållande.

Mumsigt

Keso äpple päron vanilj. Helt gudomlig! Smakar lite som Ahlgrens bilar, fast i kesoformat. Mums!

Dumma, dumma, dumma Gilbert

Min laptop vägrar att sova! Jag snackar om det dära vänteläget, sömnläget vad nu det kallas. Det brukar ju vara så att man bara stänger locket så sussar datorn sött, men inte min. Nejnej, sömnlampan tänds och sen släcks den efter nån sekund och sen gör datorn samma motorsågsliknande ljud som när den startar. Sen återgår den aldrig till att sova, utan käkar upp allt batteri och sen stänger den av sig själv så man måste starta om allt från början. jag har testat att göra det manuellt, men det funkar inte heller. Så otroooooligt irriterande att den stänger av sig själv. Jag hatar att börja om.

Skor, ecco och domedagsprofeter

Det är något speciellt med min mammas generation. De är helt besatta av bekvämlighet. Vad är bekvämt? Det är ingenting jag brukar tänka på. Visade ett par skor som jag vill ha för mamma, och fick reaktionen "9 cm, lycka till". Samma sak när jag visade skorna jag skulle ha på min förra klass utspring, sen Mandas mottagning och sen skivan. Blev typ 14 timmar i streck i ett par klackar med peeptoe. Inga problem, men mamma, hon var värsta domedagsprofeten. "Du kommer få såååååå ont, du kommer få gå barfota, du kommer att dööööö". Ni förstår. Jag tror ingen i min generation skulle motivera något av sina klädval eller skoval med att det är bekvämt och inget annat. Förutom leggings som används som byxor. Usch och fy. Mamma är en sån som bara har bekväma skor. Går till jobbet i fruktansvärt fula ecco-skor. Ojojoj, så bekväma de är. Jag hoppas att jag aldrig kommer vakna en morgon och tänka "Ecco-skor, underbart. Jag tror jag satsar på brallor med snöre i midjan också." Ja, jag måste klaga på henne för hon dissade skorna och kommer nog inte att betala för dem.

Nej, det gör det inte.

Dagens i-landsproblem: det går aldrig något bra på teve.

Jag är inte fem

Familjen.. De är rätt härligt, men det är så otroligt jobbigt att umgås med dem. Erik var ju här på middag och nu har han äntligen åkt hem. Jag är så sur och nedstämd nu. det är liksom så fort någon av mina syskon kommer hem så blir jag den där femåringen igen. Igen bryr sig om att prata med mig, när jag väl säger något så kollar de bara på mig och sen fortsätter de att prata. det är som om jag inte har något vettigt att säga, som om jag bara säger gaga. Jag är 19 jävla år. Jag går en av de svåraste gymnasieprogrammen, jag är inte ett dumt småbarn. Inte ens när de diskuterar varför gymnasiet är så dåligt, och varför glappet till universitetet är så stort, blir jag tillfrågad. Vad kan jag veta om saken. Jag är inte tillräckligt kvalificerad för den diskussionen. Erik gick trots allt hotell och restaurang (och vi vet ju alla vilken sorts människor som går den) och mamma gick ju gymnasiet på 80-talet. 70-talet. Okej, mitt enda brott är att jag inte vet hur gammal mamma är. Enda gången jag är en del i samtalet är när jag används som exempel på hur dålig den svenska skolan är. Jag kan ju inte ens multiplikationstabellen. Jag kan ju inte ens räkna delat (vilket betyder att jag inte kan räkna liggande stolen) och jag kan inte räkna något utan miniräknare. Att bli använd som exempel på dålighet är knappast bra för mitt redan urusla självförtroende. Erik må vara användbar ibland, men jag önskar att han inte fanns.

Meh

Meh. erik skulle komma hit på middag, men ringde vid 12-tiden och sa att han skulle komma redan vid ett och att han skulle passa på att plugga här. Han sätter sig i vardagsrummet med sin laptop och sina böcker, och jag tassar omkring för att inte störa. Sen när jag gick förbi vardagsrummet så ligger han i soffan och sover. Väckte honom genom att slå honom med grytlapparna. har bakat en kaka, förresten. Vinbär. Ser skum ut. Hoppas på det bästa.

najs

I nytvättat, vått hår luktar mitt balsam lite som.. öl.

Hur gick det här till?

- Jag är 18 år så mitt minne är knappast senilt!
- Du är 19..

fan också..

Dagens..

Dagens irritationsobjekt: tjejer som inte har samma längd på naglarna. Fem stycken superkorta (aj), två normallånga och tre superlånga (usch). Vad är det för mening? "Jag är så stolt över att jag har lyckats spara ut tre superlånga naglar, så jag tänker aldrig fila ner dom för jag vill visa upp dom." Eller?

Nagellack och barnsligt

wow.. Jag har alltid varit lite skeptisk till h&m:s nagellack, de är liksom för billiga. Men idag på h&m så skulle jag precis betala när jag såg nagellack i fyrapack precis vid kassan. 29 kronor tror jag de kostade, alltså 29 för 4 st. Vem kan motstå det? Inte jag i alla fall. Ett av lacken var ju gult och jag älskar gult. Har testat det gula nu, och det är verkligen heltäckande. Normalt så tar det flera lager gult innan det ser snyggt ut. Tyvärr så är det nog lite för mycket åt det orangea hållet, så det skär sig lite med min hudton... Men ska testa ett lager av Viva la Divas gula ovanpå det här. Det är mer åt banan+mjölk-hållet. Plus, minus. Tihi. Köpte två t-shirts också. En med Hello Kitty. Haha, jag kommer aldrig växa upp.

Lat och död

Igår tränade jag för första gången sen i maj... Behöver jag ens säga att jag känner mig lite död? Haha, men ingen tid att vila. Idag ska jag gå in till stan igeeen, den här gången är jag på jakt efter en tröja.. Eller så går jag bara till Götgatsbacken..Nu slog latheten till.

And I will try..

För mycket sorg väcker de döda.

Inköp

shoppingdag idag. Ingen hyseri, inga enorma kassar, utan planlagd shopping. Köpte skrivböcker till skolan, sugrör, kollade på tekoppar och var inne på Lagerhaus och suktade. Var även inne på gina och köpte en superfin bh. började hemifrån och gick ända in till drottninggatan. Det tar inte så lång tid, men när man är så van vid tunnelbanan så känns det så motigt. Var jobbigt många turister ute. vad gör dom här? jag förstår det inte.

Lite musik bara.

De som klagar över att Kent är så deprimerande har aldrig lyssnat på Johnossi. Deras låtar får Kent att framstå som värsta uppåtjacket. En annan sak med Johnossi, engelskan. Väldigt klumpigt amerikanskt. Borde nog lyssna på något lite positivt. Typ Kent.

Världens sämsta morgon

Föreställ dig världens sämsta morgon. Jag slår vad om att den involverar en hemsk väckning. Jag har haft världens sämsta morgon. Jag vaknade av att en granne borrade och spikade i väggen. Och, kanske det är någon ignorant person som tänker? Jo, vårt hus råkar vara byggt i ett material som är förvånansvärt bra när det gäller att transportera ljudvågor. Summa summarum: borrar en person så hör alla det. Så den här personen, som jag kommer hata för resten av mitt liv (idag), började borra innan 8. Ljudet av en borrning är ett ljud som inga öronproppar kan stänga ute. Det värsta var att han var klar på kanske en kvart. Då är det omöjligt att somna om. Varför inte borra en kvart på eftermiddagen? Jävla morgonpigga jävlar. Jag somnade vid 2, jag är trött! Jag är sur och jag är arg. Ska se om jag kan gräva fram reglerna för det kan ju inte vara tillåtet att störa folk så grymt innan 8. Jag måste ju inte ens kliva upp klockan 8 när det är skola. Ååååååååååååååh.


RSS 2.0