Jordgubbar, Thailand och vägbreddning

Idag var det dags för sommarens utflykt till min farbrors lantställe i skärgården. Så himla fint där ute. Men man måste ha ett bra tålamod för att inte bli irriterad på vägen dit. Istället för att bredda den sjukt övertrafikerade vägen så har man försökt att sakta ner trafiken. Vilket bara leder till köer... Jaja, väl på plats så bjöds vi på pulverkaffe och den obligatoriska jordgubbstårtan. Det värsta med att vara allergisk mot jordgubbar är att folk älskar att bjuda på dem. Som tur var det här en tårta där det var jordgubbar i gelé på toppen. Lätt att skrapa bort. Min farbror och hans fru hade planterat en massa nya rosor och när det samtalsämnet var avklarat så pratades det Thailand. Längtar efter Thailand. Men nu blir det inga fler resor med föräldrarna, så när jag har råd med Thailand så kommer turistlasset gå mot... Malaysia eller Bangladesh eller något annat land som man aldrig skulle komma på tanken att åka till nu.

Åskan, regnet och städandet

Idag kommer päronen hem och jag har städat, dammsugit, skurat, städat skafferiet och vattnat blommorna (för första gången. Ska hävda att dom bara dog av sig själva). Jag får det att låta som om det såg ut som en krigszon här hemma, men det var faktiskt bara lite småstökigt. Åskan rullar och regnet öser ner. Riktigt mysigt.

Trött

Nae, jag har ingen lust att göra något idag. Ska nog satsa på en heldag med pussel. Trevligt.

Förresten så har Herr Poddis raderat alla mina spellistor.

Stockholms stadsmission..

Reklamen för Stockholms stadsmission. Den är så dålig att det är jobbigt att se den. Ett: varför skickar STOCKHOLMS stadsmission brev till NORGES stadsminister, är inte det lite som att klaga hos Argentinas regering om EU-direktiv? Två: "avskaffa hemlösheten", avskaffa är lite fel ord i det här sammanhanget. Får det att låta som om någon bestämde att vi skulle ha hemlöshet. Man avskaffar systembolaget, lagar och sådant, man avskaffar inget som hela tiden var ofrivilligt. Enligt mig i alla fall. Tre: jag får kommunistvibbar. Jag hatar kommunism. Fyra: "svenska folket gör inte tillräckligt mycket" och sen filmar dom några som skålar. Buhu, jag känner mig sååå skyldigt för att jag har råd med vin och har tak över huvudet. Fem: "stadens hemlösa har inte tid att vänta". Varför skickar ni då brev till NORGES stadsminister. Är inte det lite slöseri med tid? Vore det inte lättare att leta upp SVERIGES stadsministers adress, eller varför inte landshövdingens eller vem det nu är som är högsta hönset i Stockholm? Sex: har egentligen inte med reklamen att göra, men deras tidning, Situation Stockholm. Har ni läst den? Ojoj, det var några minuter av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka. Det senaste numret ligger alltid på vårt vardagsrumsbord. Har aldrig sett någon läsa den. Den köps av skuldkänslor. Jag har lite problem på företag/organisationer som satsar på skuldkänslor.

Uppdatering: Sju: en reklamfilm?! Reklam är inte billigt. Kunde dom inte ha hjälpt några hemlösa för dom pengarna? Skenheligt.

Dålig morgon

Jag har vaknat mellan 6 och 9 varje dag det här lovet. Så gissa om att jag fick en chock i morse när jag vaknade av ett otroligt irriterande ljud. När man är helt nyvaken så tar det ett tag att inse att det är telefonen. Och vi har inte den där vanliga ringsignalen, jag har valt den mest irriterande bara för att slippa diskussionen om vem som ska svara. Så jag springer till hallen och telefonen och svarar. Reste mig för fort så jag var helt snurrig, såg svart och hörde ett brusande ljud. Ja, det var pappa i alla fall. Han snackade typ om hur jag kunde ringa Erik. Jaha, det var ju verkligen värt ett samtal. Gick in i köket för att kolla på klockan (finns inga klockor i hela huset förutom i köket där det finns typ fyra). Klockan är snart 12 :O Hur gick det här till? Känns som hela min dag har försvunnit.

Jag lever på impuls nu

Fick en impuls, helt plötsligt, bara sådär, att klippa av håret. Fast sen kollade jag på gamla bilder från tiden jag hade väldigt långt hår, och ändrade mig. Skulle nog inte trivas i kort hår.

Engelska rosor

Jo, när jag var på landet så åkte vi till en galleria en dag. Marie-, nånting heter det. Mamma och jag minns aldrig vad det slutar på. -dal, -berg, -vik? Ja, det är stort i alla fall och har en jobbig planlösning. Man bara går och går och kommer aldrig fram dit man trodde och man har ingen aning om vart det var man såg h&m nånstans. Jag shoppade i alla fall en massa. Mamma betalade ju. Bästa köpen var i alla fall en tunn, grön bomullspyjamas med ränder och rosa engelska rosor, och ett paraply med engelska rosor. Jag älskar rosor.

Dum önskan kanske

Ååh, jag vill till Thailand.

Mysterium

Trots att jag inte har bloggat på 11 dagar (typ) så har jag varje dag haft ett visst antal läsare. Samma antal varje dag. Det är mystiskt.

Midsomer

Midsomer nu. Har cola, chips (Pringles salt and pepper) och godis (gott&blandat), så det finns mycket att välja på. Typiskt att jag bara är sugen på choklad. Typ en marabou mintkrokant. Eller Non Stop... Eller Daim.... Åååh.

Det röda

Kollar på en dokumentär om Romarriket, dricker Pepsi, äter Pringles sea salt & black pepper (supergoda, ganska smaklösa) och funderar över om jag ska färga håret superrött. Förresten, jag gillar dokumentären, den referrerar hela tiden till filmen Gladiator. Snacka om anpassning till tittarna... Jo, det röda. Jag fick bara en tanke i morse när jag kollade mig i spegel. Hade håret i en knut mitt på huvudet (Lilla My-knut) och det är enormt stor skillnad mellan färgen i topparna och det längre upp. Och jag har ju inte ens färgat det, kan det ändå vara så stor skillnad? Ja, men då kom jag alltså på tanken om det röda. Skulle vara ganska kul. Var flera år sen jag var riktigt rödhårig. Normalt så har jag nån slags brun färg med lite rödaktig ton. Alltid varit bitter över att jag bara var naturligt super-ginger när jag var superduperliten.

Matdilemman

Precis som varje gång päronen överger mig så är jag hungrig. De rensar kylen och lämnar kvar typ en gammal ostkant och en förpackning ägg. Har ätit tacos till middag tre dagar i streck. Och med tacos så menar jag köttfärs i tortillabröd. Grönsaker är för mesar. Kan inte äta tacos igen, är så less på tacos. Måste äta upp två skivor skinka som ligger ensama i förpackningen som håller på att gå ut. Knäckebröd med skinka, kanske? Har en halvliter mjölk som också går ut idag. Macka och mjölk? Ja... Eller... Jo...

90-tal

Kollar igenom ett gammalt fotoalbum och inser att Mattias inte har förändrats sen -93. Likadana kläder, samma gester, samma sätt att öppna paket och samma frisyr.

Uppdatering: Näää, Erik hade såna där solisar som sätts fast på glasögonen och dom är uppfällda när han äter glass. Herregud, jag trodde inte att min familj sjönk så lågt nångång. Fortfarande -93.

-

Förstår inte varför många envisas med att säga Saffolk. Att uttala halva namnet engelskt(-aktigt) och andra halvan svenskt, jag förstår inte meningen med det.

buhu. Nä, det var nog bara det.

Men ärligheten, respekten, kärleken bara dog

Kents nya. Det finns inga ord för att beskriva hur underbart det är. Men just nu bryr jag mig inte om någon annan låt än Ärlighet respekt kärlek. De andra vet jag att jag kommer gilla - sen. Tänk så hemskt livet skulle vara utan Kent. Ikväll ska jag lägga pussel, lyssna på Kent och äta Ballerina Kladdkaka. Det kallar jag kanonkväll.

RSS 2.0