Monarki

Jag blir så irriterad på folk som klagar på bröllopet. Säger att de minsann inte vill betala för en okänd människas bröllop. Hur många kronor "slösade" vi egentligen på bröllopet, per person? Inte mycket. Mina öronproppskostnader är större. Och det var inte en okänd människa. Det var vår kronprinsessa. En kvinna som vi har fått följa sen hon föddes. Kungafamiljen är som släktingar, man vet ungefär vad som är på gång och man är inbjuden på deras bröllop. Vi har sett kronprinsessan lära sig cykla, simma, göra julkorv, bli myndig, ta studenten och nu gifta sig. Det är stort.  Om man inte gillar att spendera några kronor per år för ett kungahus så bör man aldrig ta en titt på regeringens budget. Våra pengar går till väldigt många saker som är mer eller mindre värdelöst, beroende på vem man är. Monarki är en tradition. Vilken skillnad skulle en republik göra? Det kostar inte mindre och vi måste välja en president. Seriöst, vi orkar ju knappt rösta till europaparlamentet, vem kommer rösta fram en president som aldrig kommer fatta ett beslut som rör oss? Och det ska göras med några års mellanrum. Då är det bättre att behålla vår underhållande kung, vår värdiga drottning, vår fantastiska kronprinsessa, vår blyge prins, och vår vackra prinsessa. Glömde den nye prinsen... Han får bli vår mätertalare.

Bröllopet

Bröllopet. Ja, vad kan man säga. Jag grät igenom fem näsdukar. Sååå fint, så mäktigt, så vackert. Det här är julafton. Är dock väldigt besviken över att min hosta inte har gått över, så jag var tvungen att stanna hemma. Besviken, besviken, besviken. Trodde att hostan skulle gå över på en vecka, men tydligen inte. Ska till läkaren på måndag om det inte blir bättre.

Gullighet?

Läste en blogg, ja, jag läser ju en hel del bloggar, och stötte på lite hårda ord om gullighet. Jag är ju den gulliga. Jag är inte den vackra, den snygga, den sexiga, den blablabla, utan jag har varit den gulliga, den söta. Och det har ju varit helt okej. Varför skulle det vara något negativt? Men tydligen så är det så.
"Grejen med att vara gullig är att vara lite infantil, för en intelligent person kan inte vara gullig. Gullig är den överblivna komplimangen, den som blir kvar för dem som inte är vackra, snygga, sexiga, intelligenta eller något annat mer värdefullt. Gullig är en jävla marginalkomplimang."
Ja... okej..

Klagomål..

Åh, det här är inte roligt. Jag hostar konstant, min röst är nästan helt borta och jag har så tråkigt. Idag har jag liksom zappat mellan Ellen, Oprah och... den där hemmafrun. Det går verkligen ingenting sevärt på tv! Jag känner att det här åldrar mig i förtid.. Äter bara oboy, eller dricker blir det ju. Allt smakar konstigt, och allt utom oboyen smakar äckligt. Oboyen smakar inte oboy, men det smakar fortfarande gott. Imorgon så kommer några och ska byta typ alla fönsterlister. Härligt med hantverkare, "vi kommer nångång mellan 7 och 5".

He's a lumberjack, and he's okay.

Min röst har kommit tillbaka! Fast det är inte riktigt min röst. Det är som en mörk heliumröst. Kollar på Monty Python, helt fantastiskt. Sån komedi görs inte nu för tiden. Det är synd, Python är ju hysteriskt kul. Älskar Lumberjack-sången som alltid går i Python-reklamen på TV4komedi.
I cut down trees
I skip and jump.
I like to press wild flowers
I put on women's clothing
And hang around in bars

Svartvinbärste med mjölk och honung

Första dagen på lovet och jag är sjuk. Vaknade av att jag knappt kunde andas. Dricker svartvinbärste med mjölk och honung och kollar på Disneydags. Ska nog hämta mitt duntäcke och lägga mig här i soffan och bara kolla på tv hela dagen. Vilken tur att jag köpte svartvinbärste igår!
Är det bara jag eller gick det fler barnprogram på tv när jag var liten? Oj, kom precis på att jag har ju SVTs barnkanal, Cartoon Network och Disney Channel. Så jag tar tillbaka det där. Så, översturket.

Duchess och Queen

Kollar på The Duchess. Herregud, va bra den är. Jag älskar kostymdramer. Är grymt sugen på att kolla på Marie Antoinette. Tror jag har den liggandes nånstans hemma. En stunds letande. Det hade jag visst inte.. Däremot hittade jag två The Queen. Också väldigt bra, men varför har jag två?

New Life

Idag var det avslutning, först i cafeterian med alla tvåor. Så himla typiskt, media fick fyra diplom, sam två och natur två. Hur tänkte dom där? "Ja, mediaungarna är ju aldrig på skolan, så dom får diplom bara för att dom då och då orkar komma till skolan." Eller? Vi naturare borde ha fått fler diplom, vi pluggar ju. Efter utdelningen och sjungeriet så gick klassen upp på åttan och fikade. Vi hade köpt godis, chips, melon, jordgubbar, kakor och läsk. Och en Svampbob! Eller SvampDecker som han fick heta. Klassens nya maskot.

All shook up

Ja, idag skulle ju hela NV2x till Rålis och leeeka, men nej tack, jag sov istället. Gick och la mig 21.30 och vaknade 10, så det blev en massa timmar för att kompensera för förra nattens oexisterade sömn. Idag försökte jag istället att hitta ett par glajjer, och jag har hittat ett par superfina. Problemet är bara att man ser ju aldrig om man passar i ett visst par glajjer, och jag hade ingen med mig. Kanske ska släpa med mig mamma, då kanske hon kan köpa dom åt mig också... Tydligen ska det bli hamburgare till middag idag. Hoppas att det inte är köpta...  burgare? Heter dom så, själva köttet? Tror det...

Avslutning imorgon! Kanske så kan jag ta mina nya skor. Har jag tjatat om dom? Jag hade på mig dom i typ ett dygn, men typ, och fick såna förjävliga skavsår att jag grät när jag väl kom hem. Ska be mamma att köpa compeed.

Mottagning och skivan

I förrgår tog alltså treorna studenten, och jag gick på Mandas mottagning. Hade hittat en bra present, men när jag skulle köpa den så var den självklart slut. Det blev Bakis-tabletter och ett kort med ett litet tal i istället. Mottagningen var faktiskt väldigt bra, jag har bara varit på supertråkiga mottagningar, så det här var kanon. Hennes pappa gav henne ett brev som hon hade skrivit som sjuåring, hon ville vara med på tv och brevet blev mer och mer ologiskt ju längre man läste. Jag skrattade tills jag grät.

Sen var det dags för skivan och det var också kul. Synd bara att det var skola dagen efter, jag var så otroligt trött och mådde inte så övernaturligt bra.

Ett år kvar. Sen är det vi!

Ziggy Stardust

Så obekvämt. Så obekvämt. Klev på tunnelbanan och trött som jag så bara satte jag mig på ett säte. Kollade på tjejen, som läste en bok, som satt mitt emot mig. Jag är 99% säker på att det var en av mina bröders ex. Jag kunde ju knappast byta plats nu, det skulle ju vara så odiskret. Så jag bara önskade att tåget skulle röra på sig, men det stod inne på stationen i flera minuter! Lyckligtvis så kollade hon aldrig upp.

Walk on the wild side

Facebook är full av studentbilder. Här sitter jag utan mössa och har ett år kvar av gymnasiet. Javisst, det är surt.

Vad händer nu då?

Slutskiva på tisdag. Jag har inga skor.

Engeeelska

Kommer få MVG i engelska B. Fick MVG på min text om Johannes van der Waals, som handlade om hur världen skulle se ut utan honom. Tänka sig att jag fick MVG trots att min korta text avslutades med:  Conclusion: I am not a bloody psychic

-

Är grymt sugen på pepsi

RSS 2.0